Що таке благословення?

У Писанні неодноразово згадується поняття благословення. Усі віруючі люди, дотримуючись постанов Ісуса Христа, благословляють як друзів, так і ворогів. Що ж це таке — благословення?

Слово «благословляти» за Стронгом має три значення: 1 — гарно відгукуватися про когось, віддавати хвалу; 2 — закликати Божу благодать на когось; 3 — обдаровувати благом. Ми бачимо, що благословення є як проголошенням добра і Божої благодаті на когось, так і робленням цього добра і блага для когось.

Щоб зрозуміти, що таке благословення, потрібно дізнатися, як Бог нас благословив. У міру пізнання людиною Божого благословення, людина починає благословляти інших людей. Якщо людина не є благословенням для інших, це означає, що вона ще не пізнала, наскільки добрий Господь, вона ще не усвідомила в повноті, що для неї зробив Господь, і скільки коштувало Господу, щоб дати це благословення. А якщо вона не знає, — то цього благословення в ній немає, і тому вона не може благословляти інших.

Але, той, хто вже отримав одкровення, яким благим є Господь, — «… бо ви скуштували, яким благим є Господь.» (1 Пет. 2:3), — той приймає благословення від Бога, і наповнюється ним. Ось тоді людина вже благословляє інших людей! Бог благословив нас тим, що віддав нам Сина Свого на смерть, щоб ми всі через Нього спаслися. Ми повинні благословляти інших так, як Ісус Христос благословив нас: «Любов пізнали ми в тім, що Він поклав за нас душу Свою, і ми повинні покладати душі свої за братів.» (1 Ін. 3:16).

Благословення може бути тільки від Господа, тому що благий тільки Господь: «Ніхто не благий, як тільки один Бог.» (Мф. 19:17). У самій людині немає добра, або блага, тому що всі люди народжуються мертвими і злими від народження: «… якщо ви, будучи злими, умієте даяння благі давати дітям вашим…» (Мф. 7:11). Але, якщо людина повірила в Христа, — вона знайшла благословення від Господа.

І ось те благословення, яке ми отримали від Бога, — це і є Світло Боже, милість Божа, прощення Боже, любов Божа, радість спасіння. Це все є всередині нас від Бога, і ми стаємо вже провідником Божого благословення для інших людей. Ми починаємо так само прощати, милувати, приймати інших людей, нести їм добро і любов Божу. Благословення — це нести любов Божу іншим людям! Якщо ми Христові, — ми «…Христові пахощі Богу в тих, хто спасається, і в тих, хто гине…» (2 Кор. 2:15).

Якщо ми отримали благословення, як у притчі про таланти, то ми отримали талант від Бога, і тепер Він хоче отримати Своє з прибутком: «… і я, прийшовши, отримав би моє з прибутком;» (Мф. 25:27). Ми покликані благословляти інших людей тим самим благословенням, яке отримали від Бога. Ми покликані творити добро всім: «Бо ми — Його творіння, створені у Христі Ісусі на добрі справи, які Бог призначив нам виконувати.» (Еф. 2:10).

Поділіться добром, принесіть любов, скажіть добре слово, допоможіть комусь, нагодуйте голодного, підтримайте того, хто впав духом, дайте надію сусідові наркоману й алкоголіку, розкажіть, як вас витягнув із гріха Господь — усе це робіть Іменем Ісуса Христа! Ось це і буде благословення

Отже, щоб дізнатися, що таке благословення, — потрібно зрозуміти, як Бог благословив нас. А Він помилував нас грішних, простив нас, прийняв нас, поніс покарання за наші гріхи і дав нам Свою Любов. І в міру пізнання благословення, яке ми отримали від Бога, ми так само починаємо благословляти інших людей, і воля Божа, щоб ми це робили, і ставали досконалими, як Сам Господь:

«А Я кажу вам: Любіть ворогів ваших, благословляйте тих, хто вас проклинає, благословляйте тих, хто вас ненавидить, і моліться за тих, хто вас кривдить, і за тих, хто вас переслідує, щоб ви були синами Небесного Отця вашого, бо Він наказує сонцю Своєму сходити над злими й добрими, і посилає дощ на праведних і на неправедних.

Бо якщо ви будете любити тих, хто любить вас, яка вам нагорода? Чи не те саме роблять і митарі? І якщо ви вітаєте тільки братів ваших, що особливого робите? Чи не так само чинять і язичники? Тож будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний.» (Мф. 5:44-48).

Вам может также понравиться...