Неси людям благу звістку і в чому її суть

Ця книжка говорить про складні речі так, що вони стають простими або навіть незначними; а прості набувають неймовірної глибини. Іноді здається, що в ній є відповідь на будь-яке запитання, а часом — що це просто якась збірка запитань. Так, це Біблія. Так, це правда, що вона непроста і може нормально «закип’ятити мізки». І також це правда, що в ній розповідається про все найважливіше в житті.

І ще про все, через що життя йде шкереберть. І головне — про те, що зробити, щоб усе стало добре. А найцікавіше, що її суть можна вмістити в 30-секундному відео.

Блага звістка — це і є Євангеліє. Це — добра звістка, добра новина. Якщо звернутися до Писання — там сказано: «…Він проходив містами й селищами, проповідуючи й благовістячи Царство Боже…» (Лк. 8:1). В іншому місці написано: «… Царство Боже благовіствується, і всякий зусиллям входить у нього.» (Лк. 16:16). З цих віршів ми бачимо, що блага звістка — це те, що Царство Боже наблизилося до нас. У цьому полягає сенс нашого спасіння. Ісус говорив: «Мир залишаю вам, мир Мій даю вам; не так, як світ дає, Я даю вам. Нехай не бентежиться серце ваше і не лякається.» (Ін. 14:27), «У світі матимете скорботу, але мужайтеся: Я переміг світ.» (Ін. 16:33). Тобто, блага звістка полягає в тому, що ми у своєму серці переселяємося з цього гріховного світу у світ Божий — у життя вічне, у Царство Небесне. Блага звістка полягає в тому, що через смерть Христа, через Його воскресіння, через дарування нам Святого Духа Царство Небесне тепер доступне нам.

Писання говорить: «Хто має Сина (Божого), той має життя; хто не має Сина Божого, той не має життя.» (1 Ін. 5:12). Тобто, коли ми приймаємо Ісуса Христа Господом, — ми будемо мати Царство Боже (життя вічне), ми будемо жити вже в іншому світі, який Бог нам відкриває Духом Святим.

Вам может также понравиться...