Забуваючи минуле

Я не пішов у той будинок, щоб обговорювати батька. Можна було знайти різні генетичні, психологічні та емоційні причини для ситуації в тому домі. Я пішов туди, щоб сказати, що Бог створив ту людину за Своєю подобою, і про те, наскільки Бог любив її в той момент. Не було обговорення гріхів. Божій любові дозволили зробити покаяння. Відбулася зміна, і було дано абсолютно новий початок.

Божа любов

Божа любов виробляє нове уявлення про себе.
Божа любов виробляє нове усвідомлення.
Божа любов виробляє віру.
Божа любов виробляє надію.
Божа любов явила милість.
Божа любов явила благодать.

Батьки цієї дівчинки прийняли Його любов особисто. Вони прийняли її всередину. Вона була передана їм і стала частиною їхньої. Не дивно, що в Першому посланні до Коринтян 13:8 сказано, що любов ніколи не підводить.

Любов Бога гарантує любити вас такими, якими ви є: немічними грішниками. Вона виправдала вас, коли ви були ще нечестивими (Римлянам 4:5). Вона робить вас праведними поза законом і ділами (Римлянам 4:6). Вона освячує вас і робить Ісуса «праведністю та освяченням і відкупленням» для вас (1 Коринтян 1:30). Любов Божа гарантує, що вас не звинуватять у гріху. Любов Божа завжди гарантує, що якщо ви перебуватимете в гріху, вона каратиме через любов, і ніколи поза нею. Покарання захищатиме, забезпечуватиме і благословлятиме.

ЖОДНИХ «ЯКЩО» В БОЖІЙ ЛЮБОВІ

«Здалеку з’явився мені Господь і сказав: «Любов’ю вічною полюбив Я тебе, і тому простягнув до тебе благовоління» (Єремія 31:3).
Бог сказав це, коли народ Ізраїлю поклонявся ідолам. Бог не сказав: «Буду любити тебе, якщо виправишся». Він не сказав: «Буду любити тебе, якщо перестанеш поклонятися ідолам».

Ні, Бог сказав: «Я полюбив тебе любов’ю вічною». Існує так багато «якщо» у взаєминах між людьми. Ці «якщо» перешкоджають розумовому, емоційному, а іноді й фізичному зціленню. Але Бог не каже: «Полюблю тебе, якщо …», Він каже: «Я полюбив тебе, навіть коли ти був далеко».

Хіба батько любив блудного сина менше, коли той був у далекій країні, ніж коли він повернувся додому? Ні. Любов батька не змінилася, поки блудний син жив у гріху. Його любов просто терпляче чекала, щоб дати благодать, коли син з власної волі вирішить повернутися додому. Таким, яким він був, блудний син прийняв прощення й очищення. Батько дав йому каблучку, одяг, нове взуття, і привітав бенкетом. Для святкування закололи відгодоване теля. Усе це сталося тому, що син прийшов додому таким, яким він був (Луки 15:11-24).

Подумайте про те, що відбувається сьогодні в суспільстві. Погляньте на всю глибину гріха, що відбувається сьогодні. Подумайте про жахливі сім’ї та людей, які не в змозі нормально функціонувати. З усім цим людству потрібно зрозуміти найбільшу істину про те, наскільки його любить Бог. Як розібратися з гріхом — не найважливіше. Розберіться з тим, наскільки Бог любить вас, і Божа любов розбереться з гріхом. Саме це змінить вас.

Вам может также понравиться...